Koncept
La Villa je gastronomickou restaurací zaměřenou na mezinárodní kuchyni s akcentem na francouzskou gastronomii. Během dne zde panuje uvolněná atmosféra ve stylu „francouzského bistra“ a za soumraku se z ní stává „fine dining“ restaurace. V její atmosféře lze vycítit ovlivnění francouzským „art de vivre“.
Díky výhledům do okolní zahrady, která má svou nezaměnitelnou atmosféru v jakémkoli ročním období, má restaurace, a to i přes své umístění ve městě, až venkovskou perspektivu. V letních měsících si mohou hosté užít posezení na venkovní terase.
O gastronomické zážitky se stará šéfkuchař Július Löffler. Jeho filozofií je zachovat přirozenou vůni a chuť nejlepších dostupných sezónních surovin a jemně je kombinovat s kuchařskými technikami, které vyzdvihují jejich původ.
Sám říká: „může to znít jako klišé, ale práce s kvalitní čerstvou surovinou je vždy pro mě, jako kuchaře, radost, mohu s ní experimentovat, vymýšlet a tvořit souhru mezi jednotlivými elementy, které vytváří úžasný celek”.
Největší inspirací je pro něho sama příroda, která je tou nejúžasnější paletou barev a přehlídkou možných surovin. Vaření pro něho není jen řemeslo, ale i umění. Do jídla se snaží přenést své vize, emoce a enthusiasmus. Věří, že výsledný efekt je pro hosta nečekaný zážitek a proto La Villa není pouze jen restaurací.
„Ovšem není skvělého kuchaře bez skvělého týmu“, ještě dodává.
Gastronomický prožitek by nebyl kompletní bez výborných vín. Vinné párování není jen o tom zdůraznit víno nebo jídlo, ale vytvořit souhru a společnou dokonalou harmonii.
Všechny tyto jednotlivé elementy vytváří jedinečné místo a tím je La Villa.